12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milli Marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı, aziz Türk  milletinin diriliş destanıdır. Maddi ve manevi zorluklarla bir var oluş mücadelesi veren ecdadımızın ortak duygusunu ve  inancını anlatır.  İstiklal Marşı; milletimizin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, her mısrasıyla milletin ortak duygu dünyasına hitap eden eşsiz bir marştır.

İstiklal Marşı, Aziz Milletimizin milli ve manevi değerleri uğruna gerektiğinde gözünü kırpmadan ölümü göze aldığı bir mücadelenin en anlamlı ifadesidir. Tarihi, şan ve şerefle dolu bir milletin, bağımsızlığın, vatan sevgisinin en yalın biçimde anlatıldığı İstiklal Marşı, bu vatan topraklarının nasıl korunduğunu, nasıl sahip çıkıldığını ve bundan sonra da nasıl sahip çıkmamız gerektiğini en iyi anlatış biçimidir.

İstiklal Marşımızda ortak milli ve manevi değerler etrafında birleşerek, daha iyi bir gelecek için azimle ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğimiz en güzel bir şekilde ifade edilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı’mızın TBMM’de kabulünün 94. yıl dönümünde, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bu Bayrak uğruna şehit olan kahramanlarımızı, başta TBMM Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Marşını kabul eden TBMM Üyelerini rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

emeklilik